ESHOP 730 517 118 SERVIS 603 280 126 

Po-Pá 9:00-18:00 

Nákupní košík 0 0

Do dopravy zdarma zbýva 9999,- Kč
Menu

FP SE GCh James Dean M 117889

Kód položky: 117889
Tento produkt se již neprodává
29 650
EAN 4017941884862
Značka Montblanc

Parametry

Limitované a speciální edice: Speciální edice
Typ pera plnicí pero
Povrchová úprava vzácná červená pryskyřice se speciálním gravírováním
Barva červená
Klip plátovaný rutheniem ve vysokém lesku
Standardně dodávaná náplň Montblanc ballpoint náplně: černá, modrá, zelená, červená
Náplně inkoust značky Montblanc: černý, královská modrá (dokumentní), modrá, vínová, fialová, sépiová šedá, karamelová hnědá, tyrkysová
Hrot ručně vyrobený hrot ze 14karátového zlata plátovaný platinou
Šířka hrotu M
Balení speciální dárkové balení

Služby a bonusy ZDARMA!

  • Popis
  • Související zboží
  • Alternativní zboží
  • Doporučujeme
  • Dotaz k produktu

Popis

Toto unikátní plnicí pero Montblanc je součástí speciální edice The Great Characters, která vzdává hold významným osobnostem popkultury napříč generacemi. Tentokrát se značka Montblanc inspirovala legendární hvězdou stříbrného plátna a lamačem ženských srdcí, Jamesem Deanem (1931 - 1955). Ikona dospívající mládeže balancující na hraně deziluze, naštvanosti a strachu z okolního světa se vryla všem do paměti jako charismatický dlouhán s uhrančivým pohledem a cigaretou mezi rty. Jako Jim Stark, kterého ztvárnil ve filmu Rebel bez příčiny, jehož názvu zcela bez pochyb dostál, se však na plátně objevil v ikonické červené bundě, který se v kombinaci s modrým denimem stal inspirací pro design těchto per. Červená pryskyřice je strukturovaná jemným čárkovým vzorkem připomínající denim a doplňují ji kovové detaily plátované platinou. Hrot ve velikosti M (medium - středně silná linka) je ručně vyrobený ze 14karátového zlata plátovaného platinou a zdobí ho rytina vlajky používané při automobilových závodech, které byly Deanovou vášní. Vršek víčka je gravírovaný motivem dolarové bankovky, zatímco rutheniem plátovaný klip pera v podobě hlavně pušky je inspirovaný scénou z Deanova posledního filmu Giant a zdobí jej gravírovaná data narození a úmrtí herce, které odděluje klasický Montblanc emblém, šesticípá černobílá hvězdička. Na kroužku klipu je vyrytý Deanův citát "Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today." ("Sni, jako kdybys žil navždy. Žij, jako kdybys dnes zemřel.") James Dean tragicky zemřel při autonehodě ve věku pouhých 24 let a stal se tak prvním hercem, který získal Oscarovou nominaci post mortem; kroužek na těle pera má rytinu souřadnic jeho památníku.
Pero lze plnit náhradními náplněmi pro ballpointy Montblanc, které jsou dostupné v několika barvách. Tento jedinečný model je dodáván ve speciálním dárkovém balení.

Diskuse

Odběr novinek

Nenechte si ujít žádnou slevu

© DEAL Klenoty, s.r.o. 2014-2024