ESHOP 730 517 118 SERVIS 603 280 126 

Po-Pá 9:00-18:00 

Nákupní košík 0 0

Do dopravy zdarma zbýva 9999,- Kč
Menu

Plnicí pero Montblanc Patron of Art Homage to Hadrian Limited Edition 4810 119810

Kód položky: 119810
EAN 4017941941237
Značka Montblanc
Vaše cena: 86 900
Koupit (Ks):

Dárek

Parametry

Limitované a speciální edice: Limitované edice
Typ pera plnicí pero
Povrchová úprava kámen - egyptský čedič
Barva šedo-černá
Tělo pera egyptský čedič a zlatem plátované ruthenium
Víčko egyptský čedič a zlatem plátované ruthenium
Klip plátovaný 18k zlatem 750/1000
Standardně dodávaná náplň inkoust značky Montblanc: černý, královská modrá (dokumentní), modrá, vínová, fialová, sépiová šedá, karamelová hnědá, tyrkysová
Hrot ručně vyrobený z 18k zlata
Šířka hrotu F
Balení speciální dárkové balení
Dárková verze na požádání dárkově zabalíme

Služby a bonusy ZDARMA!

  • Popis
  • Související zboží
  • Alternativní zboží
  • Doporučujeme
  • Dotaz k produktu

Popis

Toto unikátní plnicí pero Montblanc je součástí limitované edice Patrons of Art čítající 4810 kusů. Jedním z těchto patronů umění, kterému se značka Montblanc rozhodla vzdát hold je jeden z nejmocnějších a nejrespektovanějších vládců historie, císař Hadrian. Jako jeden z „pěti dobrých císařů“ vládl během epochy, kterou kronikáři považují za nejšťastnější z dávného období. Od roku 117 Hadrian vládl 21 let nad říší zahrnující tři kontinenty. Hadrian ukončil expanzní politiku svých předchůdců, stabilizoval provincie a stal se velkým císařem míru a prosperity. Jeho odkaz byl ohromný, Hadrian investoval do infrastruktury a umění ve všech částech své obrovské říše. Nebyl to jen Řím a Atény, které mu mohou děkovat za nové budovy a rozsáhlé restaurování, ale i mnoho dalších měst jeho říše. 
Tělo pera a víčko je vyrobeno z kamene, kterým je egyptský čedič, klip pera má design pšeničného klasu, typického znaku bohyně Demeter, samozřejmě zde nechybí ani sériové číslo pera. Na pozlacené špičce víčka se vyjímá kopule římského Panteonu, uprostřed vyplněná typickou šesticípou hvězdičkou Montblanc. Zlacený kroužek na spodní části víčka je zdoben dvěma medailonky inspirovanými portrétem Medusy a řeckého hrdiny Antinouse. Tělo a víčko je částečně potaženo gravírovaným rutheniem, znázorňujícím ornamenty Hadrianových budov. Na zlatých kroužcích jsou vyryty citáty z knihy Historia Augusta "Adeptus imperium ad priscum se statim morem instituit et tenendae per arbem terrarum paci operam impendit." a další.
Ručně vyrobený zlatý hrot (18k) je zdoben speciálním rytím znázorňujícím hadrianova fénixe a vavřínový věnec.
Toto exkluzivní plnicí pero vás nadchne svou krásou díky jedinečnosti a originalitě, která z něj vyzařuje všemi detaily.
Nástroje pro psaní od firmy Montblanc vynikají svou nezaměnitelnou elegancí a vynikajícím zpracováním. Doprovází svého majitele po celý život. Pero Montblanc se v průběhu historie stalo nadčasovou klasikou. Nezaměnitelný znak Montblanc zdobí víčko každého psacího nástroje.

Hmotnost pera: 77,6g
 
 

Diskuse

Odběr novinek

Nenechte si ujít žádnou slevu

© DEAL Klenoty, s.r.o. 2014-2024